Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva illa del tresor al 33. En aquesta edició els acompanyarà Esther Tusquets, escriptora i exeditora de Lumen. Sobre l'amistat, l'amor i la seva afició al joc disserta aquest dimarts a L'illa l'escriptora Esther Tusquets. Després de quaranta anys dirigint l'editorial Lumen, Tusquets ens visita per compartir alguns dels moments més incisius de la sev...
Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà Marc Recha, director de cinema, que justament aquests dies presenta al Festival de Cinema de Catalunya el seu documental "Dies d'agost", una producció de Benecé en producció associada amb Televisió de Catalunya. Va conquistar França amb el seu germà Pau, i ara el cineasta Marc Recha dese...
La pandèmia ens ha fet més conscients que mai de la importància del moviment i l'exercici, no només per al nostre físic, sinó per al nostre estat d'ànim. Gaspar Hernàndez comença parlant amb la psicòloga esportiva Patricia Ramírez, que explica els beneficis psicològics de practicar esport regularment. Com podem incorporar el moviment a les nostres vides? Patricia Ramírez dona eines per motivar-nos...
Sota el Coll de la Marrana i el Bastiments, al cor del Pirineu Oriental, brollen les aigües que han de donar lloc a un dels rius més importants de Catalunya: el Ter. Un riu que és natura, història i indústria a parts iguals. Protagonista principal de la Catalunya fluvial, hem dividit el seu recorregut, de més de 200 quilòmetres, en dos capítols plens de sorpreses i emocions. En aquesta primera par...
En Martí Boada s'enfila al Cadí, per descobrir els boscos de pi roig, el segon arbre més abundant a Catalunya. Visitarem el pi roig més emblemàtic del país: el Pi de les Tres Branques. L'Ignasi Amat presentarà un projecte nou que dóna feina al bosc per facilitar la integració social i laboral per a col·lectius desafavorits; amb en Joan Obiols, un antic bosquerol, aprendrem com es talaven els arbr...
Les festes i les tradicions uneixen encara més els veïns del poble: joves i grans. Les festes de la baixada de Falles de Barruera (Vall de Boí), el Ball del Ciri d'Osor (Selva) o la Fira del Rovelló d'Alfara de Carles (Baix Ebre) il·lustrar
L'"Afers exteriors" arriba a Anglaterra buscant la presència catalana en els grans pilars de la idiosincràsia anglesa¿ i la troba. El cap del Departament de Llengües Modernes d'Eton College és un sabadellenc que va ser professor del príncep Guillem. Una de les redactores locutores de l'informatiu de la nit de la BBC ràdio és una periodista de Granollers, i la conservadora del British Museum respo...
Miquel Calçada s'endinsa en la modernitat de Londres per anar de compres amb una dissenyadora de moda i per enregistrar un disc. Londres és una ciutat de 10 milions d'habitants, alguns dels quals mostraran a l'"Afers exteriors" la seva faceta més creativa.
Sens dubte el millor conyac de l'Estat és fa a territori català i més concretament a Vilafranca del Penedès. Per això l'Associació Cultural Russa Fedor Dostoievski ofereix una visita als seus socis per descobrir com s'elabora aquesta beguda espiritual. A la capital russa estrenarem la temporada de les cases camp amb l'Alfonso Etxeberria i la seva família russa tot brindant amb brandi per aquest fe...
Ruta en bicicleta que transcorre en paral·lel a la via verda. Entrem al taller d'un del últims cistellers que queden a Catalunya, veiem com es fa la mel de les abelles gironines, fem una pipa artesanal amb l'Stradivarius de les pipes i fem una ruta accessible amb un expert en accessibilitat.
Avui viurem plenament una comarca sorprenent: el Priorat. Començarem a la cartoixa d'Escaladei, bressol d'aquesta terra. Just al costat, a la Conreria, ens arribarem a la botiga del Fernando i, en 4x4, anirem fins a Cabacés per aprendre com s'elabora l'oli. D'allà seguirem la xarxa de camins: travessarem el Pont de Cavaloca, pujarem al Grau de la Figuera i coneixerem el Rafel, un fotògraf enamorat...
En aquest capítol la reportera Eva Clausó Estival viatja a la Cerdanya on descobrirà amb la Txell una veïna molt aventurera de Prullans, un secret molt ben guardat de l'església d'aquest poble. Dos rucs molt simpàtics, el Torrat i el Kaqui li ensenyaran que és l'asinoteràpia . Visitarà el poble de Talltorta on hi ha la capella sixtina dels Pirineus i farà d'Indiana Jons a Bolvir. Al poble d'Élle...
Com vivia un català ara fa 7000 anys? Miquel Piris assisteix a un curs de supervivència a la Draga de Banyoles, el jaciment neolític més important de tota la península, de la mà de l'arqueòleg Antoni Palomo. El reportar aprèn a construir una cabana neolítica; a fer foc fent xocar dues pedres; a fer una falç, segar blat, fer la farina i finalment un pa tal i com ho van fer aquests primers pobladors del llac de Banyoles.
"Quèquicom" provarà els efectes dels productes cosmètics en la lluita contra el temps, amb diversos exemples sota el títol genèric "Cosmètica contra el temps". La reportera Anna Lasaga prova una crema antiarrugues d'última generació que s'ha formulat al Parc Científic de Barcelona i que Infinitec, una empresa d'investigació cosmètica del Parc, ha desenvolupat, a través d'un principi actiu que esti...
"Quèquicom" mostrarà l'ús que fan els animals marins en la preparació de fàrmacs contra el càncer. El programa explicarà els treballs dels científics per avançar en el tema i parlarà amb persones que han millorat després de rebre aquests tractaments. El reporter Pere Renom ha elaborat un reportatge amb les imatges de la immersió marina que va fer amb la biòloga Iosune Uriz, del Centre d'Estudis Av...
Un entrepà que triomfa als EUA i ara també aquí. Fem un entrepà de "pulled pork".
Hi ha torró cruixent i torró tou i després hi ha cuiners que del tou en fan un cruixent. Aquesta és la idea d'en Marc: partir del clàssic torró tou i fer-ne unes postres cruixents.
Avui proposem una barreja entre escalivada i esqueixada, però líquida. Fem sopa d'esqueixada.
Tot i ser Nadal, no perdem les ganes de cuinar i, per això, partim d'unes postres que ja estan fetes per fer-ne unes de noves. Obrim la capsa de torró de iogurt i festucs per fer una crema de torró de pistatxo inspirada en el cannolo sicilià.
Una llei eterna a la cuina: no llenceu mai res. Amb els sobrants d'altres àpats fem pasta fresca amb catxuflino.
Cuinar a la papillota permet que no es perdin ni sabors ni nutrients. Potser per això la papillota d'arròs al forn que fa Marc Ribas surt tan i tan bona.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
Aliments, productes d'higiene i neteja, envasos de plàstic... vivim dins d'una sopa de substàncies químiques que podrien actuar com a falses hormones. Molts materials que crèiem segurs i innocus poden no ser-ho tant.
La primavera és el moment de començar a cuidar la línia de cara a l'estiu. "Una dieta racional" explica tot el que cal saber sobre la manera de fer un règim eficaç. La dieta comença en el moment de la compra: triar bé els aliments donarà pas a un menú energètic, però saludable. Combatre l'ansietat és fonamental per no menjar més del compte. Curiosament, la xocolata i la colònia poden ajudar en aqu...
En Jarek Kret i la Beata Tadla, dos famosos presentadors de la televisió polonesa, protagonitzen aquest capítol, on gaudiran de les aigües termals, dels magnífics paisatges de la Costa Brava i de la diada de Sant Jordi a Barcelona.
Sabeu com s'ha de fer l'autèntica..., la "vera" pasta? Heu seguit la pista de Michael Corleone? Heu caminat pel fons d'un volcà actiu? Sabíeu que el biquini es va inventar fa 2.000 anys? Si la resposta és que sí i, a més, viviu a Mataró, és que sou un dels viatgers del programa d'avui. Si la resposta és que no, és perquè encara no heu estat a l'illa més gran, més mítica, més estratègica i que ha estat més vegades envaïda de la Mediterrània. Perejil?! No!!! Avui parlarem de Sicília.
En Cinto Gabriel és fill d'una nissaga d'hotelers que regenta l'hotel Cardós ajudat per la família. La seva feina és l'atenció als clients, però, en realitat, fa una mica de tot.
La reportera Eva Clausó Estival ens descobrirà algunes curiositats del poble de Peramola a l'Alt Urgell. Aquí dels donuts en diuen Mola, ens explicarà perquè i se'n lleparà els dits. Són irresistibles al paladar. Amb la Maria anirà a passejar entre corders, li ensenyarà el Roc de Rumbau cita obligada de l'escalada a nivell internacional i la portarà a visitar la casa on va néixer a Tragó que am...
La reportera Eva Clausó Estival anirà a visitar el poble de Vilamur al Pallars Sobirà. Amb el Marc, un veí del poble, descobrirà alguns secrets del poblat medieval, un dels més alts de Catalunya. Després coneixerà l'Angeleta, una veïna del poble, que s'ha convertit amb més de 80 anys amb la protagonista d'un graffiti de grans dimensions en una de les parets del Vilamur. No marxarà del poble sense...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
En aquest episodi, coneixerem el curs del riu Segre des que neix a l'Alta Cerdanya i, tot resseguint-ne la conca alta, passarem per Andorra i baixarem a l'Alt Urgell. A peu, amb canoa, amb bicicleta o amb tren, ens anirem trobant amb el riu i els seus afluents i gaudirem de la natura, els paisatges i el patrimoni fluvial i cultural de les Terres de Lleida. La ruta d'aquesta etapa ens portarà fins a Coll de Nargó.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
El casament és la celebració més gran de la seva vida, i en Fursyam i la Vivienna, uns nuvis malais de Singapur, han convidat 1.500 persones a compartir la seva felicitat! Però com els alimentaran a tots? El xef Rohaizat ha convidat la Greta a acompanyar-lo durant els preparatius del banquet de noces, per ensenyar-li com es du a terme aquesta tasca extraordinària. I, per afegir-hi encara un repte més, al lloc del casament no hi ha cuina!
La Greta va al barri xinès de Bangkok a veure el Festival Vegetarià de nou dies que hi té lloc. Com s'ho fan, les innombrables botigues de fideus, parades al carrer i restaurants, per canviar els seus plats de carn habituals per una vertiginosa varietat de plats totalment vegetarians? Les impressionants desfilades i l'ambient sorollós i acolorit del Festival el converteixen en una experiència realment estimulant per al cos i l'ànima.
El replegament retrocedeix en el temps per mirar d'entendre com el tema de la seguretat s'ha convertit en una part ineludible del debat públic francès quan els governs han abraçat les idees de l'extrema dreta. La retirada mostra com es fa servir el discurs basat en la identitat per justificar el tancament de fronteres i l'enduriment del control policial, i com la resposta als atacs terroristes del...